Aquest mes de Novembre no paro, i és que amb les mares que ens reunim cada setmana, ens falten dies per trobar-nos i compartir vivències i dubtes. Per un d'aquests àpats, vaig preparar una altra recepta dolça que incorpora verdura, com en el cas del pastís de pastanaga, molt fàcil de fer i amb un bon resultat!
Ingredients:
- 195gr de mantega
- 1 tassa de puré de carbassa (carbassa bullida amb aigua, pelada i triturada)
- 2 ous
- 1 tassa de sucre fi (integral)
- 1/2 tassa de sucre granulat (integral)
- 1 tassa i 2/3 de farina de kamut
- 2 culleradetes d'impulsor (llevat químic)
- 1/2 culleradeta de canyella
- 1/4 culleradeta de nou moscada
- 1/8 culleradeta de clau mòlt
Primer de tot, posarem la mantega en un cassó a foc molt molt baix, perquè es fongui i es torri una mica. La reservarem.
En un bol hi barrejarem tots els ingrdients secs: la farina, la sal, l'impulsor, i les espècies.
En un altre, hi posarem els ous, els sucres i el puré de carbassa. Començarem a batre fins a obtenir una mescla homogènia i cremosa. Ho podem fer a mà perfectament.
A continuació, hi abocarem la mantega que haurà adquirit un color amarronat. La hi abocarem vigilant de que no ens hi caiguin les parts cremades que hauran quedat al fons del cassó. Seguirem batent.
Finalment, hi afegirem la barreja dels ingredients secs, incorporant-los bé amb l'ajuda d'una espàtula.
Omplirem 2/3 dels motlles de magdalenes amb la massa, i els enfornarem a 180º durant 20 minuts o fins que al punxar amb un escuradents aquest surti net i sec (per assegurar que les magdalenes surtin bé, no només cal posar-les als motlles de silicona, sinó que aquests han d'estar posats dins d'un motlle d'alumini...no em pregunteu perquè, però en tots els blogs ho recomanen així, i relament el resultat és millor).
Cobertura de mantega torrada (brown butter icing):
- 130 gr de mantega
- 2 tasses de sucre llustre
- 2 culleradetes d'essència de vainilla
- 2 cullerades de llet
En un pot, escalfarem la mantega a foc molt lent, fins que quedi d'un color torrat i desprengui aroma a avellana.
Afegirem la mantega al sucre llustre i batrem una mica. Seguidament, hi afegirem l'essència de vainilla i la llet, i acabarem de batre fins a obtenir una mescla cremosa i consistent (si cal, es pot afegir més llet, cullerada a cullerada, però a mi no em va caldre).
Pel muntatge, i amb la cobertura encara calentona, posarem les magdalenes de cap-per-avall, perquè quedin impregnades de la cobertura, les aixecarem amb delicadesa, i les deixarem que es refredin per consumir.
NOTA: la propera vegada els hi posaré una capa més fina de cobertura, perquè és molt dolça i amaga massa la magdalena, que per si sola ja és molt bona.
NOTA: la propera vegada els hi posaré una capa més fina de cobertura, perquè és molt dolça i amaga massa la magdalena, que per si sola ja és molt bona.
Ens quedaran unes magdalenes de consistència molt suau i aromàtiques, que per si soles ja són un plaer, i que amb la cobertura els hi oferim un punt dolç que hi combina molt bé. També es poden muntar amb la cobertura de formatge fresc de les magdalenes de plàtan.
eren tan delicioses com apareixen!! nyam-nyam! gràcies per la receta!
ResponEliminaM'encanta la combinació d'ingredients que has utilitzat, be, sóc una gran fan dels dolços amb carabassa així que has encertat de ple. Això sí, per a mi sense cobertura, jeje, mai les he tolerta gaire, les trobo massa dolces, però és que últimament.... no puc amb elles xD.
ResponEliminaMolts petonets!!
Amb unes magdalenes tan bones segur que les reunions van molt millor ;)
ResponEliminaM'encanten les coques que porten carbassa, com amb la pastanaga queden molt més humides i bones!
Me han encantado tus magdalenas, se ven demasiado esponjositas y el frosting muy original, primera vez que lo veo preparar de esa forma.
ResponEliminaBesitosss
Si a sobre de reunir-vos i passar-ho bé compartint experiències, mengeu coses tan bones... les criatures en tindran 40 i continuareu fent trobades!! jejejej :P Nyam!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Gemma que guapes!
ResponEliminaSon maquíssimes, m'apunto a provar-les a casa!
ResponEliminaDoncs si preparas aquestes delìcies per les reunions ja s'ho faràn venir per tenir un parell a la setmana.
ResponEliminaMuas!
Tot el que porti carbassa és un plaer... Han de ser boníssimes, sense dubte
ResponEliminaPetons
oh! que interessant! amb les espècies han de tenir un gust bonissim i aquesta cobertura no l'havia sentit mai....felicitats
ResponEliminaQuè bona aquesta cobertura, m'encanta!! no l'havia vist mai. te la robo :P
ResponEliminaBé, les magdalenes també tenen molt bona pinta!! :)
Molts petonets bonica!
Boníssines!!! Quina sort tenim les mames de degustar les teves receptes!!!
ResponEliminaMoltes gràcies a totes per la visita i pels vostres comentaris!
ResponEliminaSarah i Eva, gràcies a vosaltres per les vostres aportacions a les reunions (encara penso amb la quiche i el brownie...oh!!)
Nee, com ja t'he dit, tens raó...hem de buscar cobertures més light, amb menys presència d ela mantega i més finetes...seguirem investigant...
Gemma, a les reunions aprofitem per xerrar i per menjar! jaja!
Miriya, sí que són muy esponjosas!
Sandra, esperem veure'ns molt temps, perquè ens agrada tant xerrar que ens veiem cada dia encara que no tinguem cap activitat programada amb els nens! jeje!!
Pamboli, gràcies!
MÀngels, si les proves ja em diràs què tal...
Gemma, ja ho veus! ens agrada tant xerrar que ens acabem trobant cada dia! jaja!
Anirac, les espècies els hi donen un toc molt bo, si!
Alba, si la proves, recorda de posar-ni una capa ben fineta!
Petons a totes!
Es veuen molt tendres...d´aquestes que passen xuclant...Tenir una nena t´ha obert noves portes, eh? Les mamis deuen estar encantades amb les teves llepòlies.
ResponEliminaQue bones, Gemma! I això de la cobertura de mantega torrada ho trobo brutal! Queden estupendes. Petonet
ResponEliminaBoníssimes!!! vaig tenir el privilegi de provar-les. Super addictives!!
ResponEliminacapdepa!