Fa uns dies vam dinar a casa del Marc i la Be, uns amics que cuinen com els àngels! Quin àpat! Ens van rebre amb una tapeta amb crema de carbassa i ceba caramelitzada, sobre un pa encara calent del forn; després un entrant de brandada de bacallà amb salsa de pebrot i xips de moniato; després ens van donar pizzes integrals, (amb la base comprada al forn fortino) una amb verduretes i l'altra amb brandada i pinyons; i finalment un rodó de vedella ecològica amb diferents salses per escollir (la de poma boníssima!)...espero que em passin les receptes i algun dia poder-les compartir aquí!
Jo de postres, i com que l'amfitriona ha passat per una temporada d'abstinència de sucres, gluten i làctics, havia de trobar una proposta apte per ella, i que ens agradés a tots!
Després de molt mirar pels blogs, em vaig decidir per aquesta mouse de llimona que no porta sucre, ni làctics, i la vaig acompanyar d'una gelea d'infusió d'herbes.
Mouse de llimona (extret del blog de la Palmira):
- 3 ous
- 100mL de suc de llimona (3 llimones)
- 85gr de xarop d'atzavara (sirope de ágave) (pot ser sucre o mel)
- 100mL de crema de soja (o bé nata per cuinar)
Només cal batre els ous i afegir-los a la resta d'ingredients ja mesclats, sense deixxar de batre. Posar-ho als motlles escollits i deixar quallar.
Gelea d'infusió de fruites del bosc (adaptada del llibre "Agar Agar" de la Clea)
- 200mL d'aigua
- un grapat d'herbes de tè de fruites del bosc
- 2gr d'agar agar
- 1 cullerada de xarop d'atzavara
Posar l'aigua al foc junt amb l'agar agar. Quan arrenqui el bull, afegir-hi les herbes, i deixar coure 2 minuts. Tapar i deixar reposar fins que estigui tebi.
Abocar-ho sobre la mouse, que haurà quallat mentre fem la infusió, i deixar refredar abans de posar a la nevera.
Fent aquesta recepta he après coses molt interessants sobre el xarop d'atzavara, com la informació que dóna aquest blog:
Cuando se sustituya en una receta el azúcar por Sirope de Ágave, se utilizará aproximadamente un 50% MENOS de cantidad de sirope que la especificada de azúcar. Además se disminuirá la cantidad de líquido especificado en la receta en 1/2 taza.
Quin postre més suculent!
ResponEliminaAmb llet de soja no l'he provat mai, la mousse. En prenc nota! Gràcies per compartir-ho... petons!
ResponEliminaNena, quin àpat. Els amfitrions són uns cracks i tu també per portar aquest postre tan bo i tan adequat per l'amfitriona!
ResponEliminaMolts petonets i bon cap de setmana!
Que bo ha d'estar!!!! m'ho apunto per quan em convidin uns amics com els vostres!!! ,P. Petonets
ResponEliminaOstres, doncs és una bona alternativa! Me'l deixo a pendents, que ha de ser molt bo!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Bravo! Quines postres més bones!
ResponEliminaMoltes gràcies per a la info del sirop que no ho sabia. Petonets i bon finde
Segur que la teva amiga va quedar encantada amb aquestes postres tan bones i , sobretot, aptes a la seva dieta. Ha de quedar una mousse boníssima!
ResponEliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponElimina