dijous, 1 de desembre del 2011

mouse de llimona i infusió de fruits vermells


Fa uns dies vam dinar a casa del Marc i la Be, uns amics que cuinen com els àngels! Quin àpat! Ens van rebre amb una tapeta amb crema de carbassa i ceba caramelitzada, sobre un pa encara calent del forn; després un entrant de brandada de bacallà amb salsa de pebrot i xips de moniato; després ens van donar pizzes integrals, (amb la base comprada al forn fortino) una amb verduretes i l'altra amb brandada i pinyons; i finalment un rodó de vedella ecològica amb diferents salses per escollir (la de poma boníssima!)...espero que em passin les receptes i algun dia poder-les compartir aquí!

Jo de postres, i com que l'amfitriona ha passat per una temporada d'abstinència de sucres, gluten i làctics, havia de trobar una proposta apte per ella, i que ens agradés a tots!
Després de molt mirar pels blogs, em vaig decidir per aquesta mouse de llimona que no porta sucre, ni làctics, i la vaig acompanyar d'una gelea d'infusió d'herbes.

Mouse de llimona (extret del blog de la Palmira):
- 3 ous
- 100mL de suc de llimona (3 llimones)
- 85gr de xarop d'atzavara (sirope de ágave) (pot ser sucre o mel)
- 100mL de crema de soja (o bé nata per cuinar)

Només cal batre els ous i afegir-los a la resta d'ingredients ja mesclats, sense deixxar de batre. Posar-ho als motlles escollits i deixar quallar.

Gelea d'infusió de fruites del bosc (adaptada del llibre "Agar Agar" de la Clea)
- 200mL d'aigua
- un grapat d'herbes de tè de fruites del bosc
- 2gr d'agar agar
- 1 cullerada de xarop d'atzavara

Posar l'aigua al foc junt amb l'agar agar. Quan arrenqui el bull, afegir-hi les herbes, i deixar coure 2 minuts. Tapar i deixar reposar fins que estigui tebi.
Abocar-ho sobre la mouse, que haurà quallat mentre fem la infusió, i deixar refredar abans de posar a la nevera.
A l'hora de servir, ho vaig acompanayar d'un crumble que vaig fer barrejant farina d'arròs amb margarina vegetal ecològica i xarop d'atzavara (les mesures van ser a ull però es tracta de fer una barreja amb les mans que quedi grumollosa, i que al posar-la al forn uns minuts quedi terrossa).

Fent aquesta recepta he après coses molt interessants sobre el xarop d'atzavara, com la informació que dóna aquest blog:
Cuando se sustituya en una receta el azúcar por Sirope de Ágave, se utilizará aproximadamente un 50% MENOS de cantidad de sirope que la especificada de azúcar. Además se disminuirá la cantidad de líquido especificado en la receta en 1/2 taza.


8 comentaris:

  1. Amb llet de soja no l'he provat mai, la mousse. En prenc nota! Gràcies per compartir-ho... petons!

    ResponElimina
  2. Nena, quin àpat. Els amfitrions són uns cracks i tu també per portar aquest postre tan bo i tan adequat per l'amfitriona!

    Molts petonets i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  3. Que bo ha d'estar!!!! m'ho apunto per quan em convidin uns amics com els vostres!!! ,P. Petonets

    ResponElimina
  4. Ostres, doncs és una bona alternativa! Me'l deixo a pendents, que ha de ser molt bo!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Bravo! Quines postres més bones!
    Moltes gràcies per a la info del sirop que no ho sabia. Petonets i bon finde

    ResponElimina
  6. Segur que la teva amiga va quedar encantada amb aquestes postres tan bones i , sobretot, aptes a la seva dieta. Ha de quedar una mousse boníssima!

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!