dimecres, 25 de gener del 2012

escuma de llimona al cava amb kiwi

 

Aquesta copa la vaig preparar pel sopar de Cap d'Any, i va resultar ser el final perfecte d'un sopar ple de delícies!
Per l'escuma vaig preferir no utilitzar les clares d'ou de la recepta original, perquè em semblaven moltes, i per la melmelada de kiwi, com que no tenia 12 hores d'antelació perquè maceressin, vaig fer la versió del gelat de plàtan que vaig aprendre a fer fa uns dies.
El resultat és un postre molt lleuger, amb una gran presència del cava (que si es vol se n'hi pot posar menys) i molt ben contrastat amb el gelat de kiwi. Espero que el proveu i m'ho expliqueu!

Ingredients (adaptat de verycocinar):
- el suc de 2 llimones
- 50mL d'aigua
- 150gr de sucre
- 200mL de cava
- 200mL de nata per muntar
- 5 kiwis
- 100gr de sucre

Primer de tot, posar en un cassó a foc baix el suc, l'aigua i els 300gr de sucre, fins que es converteixi en almíbar.
Deixar refredar.
Un cop fred, barrejar-ho amb el cava i la nata, i omplir el sifó.
Posar-hi 2 càrregues, sacssejar i deixar reposar a la nevera un mínim d'1 hora (si pot ser tota la nit millor).

A part, tallat els kiwis a quadradets petits, barrejar-los amb el sucre restant, i deixar macerar i congelar 2 hores al congelador dins una fiambrera tancada.


Muntatge:
Triturar els kiwis amb el minipimer (primer es trencaran però si se segueix triturant es farà una crema densa, com un sorbet! fàcil i bo!), i posar-ne una mica al fons de cada copa.
Just abans de servir, treure el sifó de la nevera, sacsejar 4 o 5 vegades i omplir les copes amb l'escuma (jo sempre faig una prova abans, i si la consistència no m'agrada sacsejo 4 vegades més, i així vaig fent fins a trobar l'escuma ideal).

10 comentaris:

  1. Cada vegada m'agrada més, això del sifó. Us queden uns muntatges fantàstics! Aquest de llimona i kiwi el trobo ben encertat! Segur que els teus convidats van xalar... petonet!

    ResponElimina
  2. Boníssim, Gemma!
    Una forta abraçada!

    ResponElimina
  3. Aquesta escuma ja ha d'estar bona per si sola! No sé si a mi m'hauria arribat a la copa.... jajajaja

    Petons!

    ResponElimina
  4. El cava m'agrada molt, segur que li vadonar un toc molt interessant.
    Petons

    ResponElimina
  5. Aquestes postres lleugeres i àcides són les meves preferides. La trobo molt encertada per un sopar de cap d'any!

    ResponElimina
  6. M'encanta lo fàcil que és fer unes postres de luxe amb el sifó! Boníssim!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  7. Té una pinta deliciosa, molt bona presència i són unes postres ideals per a després d'un bon àpat! Leugeretes i fàcils de fer!!!

    Petonets!
    Anna

    ResponElimina
  8. Ideal per un soparet!! ha de ser una autèntica delícia. Ara que ja tinc sífó... haurem de tastar-ho. Petons

    ResponElimina
  9. Que bo!!! Per sorprendre a tothom amb unes postres així!!!
    Peetonets i bon cap de setmana

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!