dimarts, 23 d’abril del 2013

galetes de rosa


En un dia tan especial com avui, no podia deixar de fer aquestes galetes tan reboniques! A més, feia temps que anava veient les pastes de Sosa, i finalment vaig picar i vaig comprar la de Roses.
Els hi dóna un regust fresc curiós, a més del color rosadet a la massa.



Galetes de ROSA (adaptada del blog Pel Plaer de cuinar):
- 125gr de mantega a temperatura ambient
- 125gr de sucre llustre
- 1 ou a temepratura ambient
- 3 culleradetes de Rosa en pasta*
- 300gr de farina blanca de blat
- 1 cullerada de llet**

* es pot substituïr pel saboritzant que vulgueu: pell ratllada de llimona o taronja, essència de flor de taronjer, extracte de vainilla, etc
** si el saboritzant és en pols o se n'hi posa poca quantitat, ens caldrà afegir-hi 2 cullerades més de llet.

Primer de tot cal batre la mantega fins que quedi ben cremosa. Després s'hi afegeix el sucre a cullerades (al principi la textura és molt terrosa, però de mica en mica es van incorporant els ingredients i torna a ser una massa cremosa).
Ara s'hi afegeix l'ou i es bat una estona més. A continuació s'hi tira la Rosa en pasta.
Per acabar, es va afegint la farina, també a cullerades, fins a obtenir una massa gairebé compacta. Amb la cullerada de llet final, s'acabarà de lligar i se separar molt bé de les parets. De la bola en fem dues.


NOTA: Altres vegades que havia fet galetes, en aquest punt posava les boles ben tapades amb paper film a la nevera, però a l'hora d'extrendre la pasta havia d'esperar que tornés a estar a temperatura ambient i no entenia molt bé perquè l'havia deixat refredar.
En aquesta ocasió he seguit les instruccions de la Gemma, i he de dir que és molt més pràctic perquè de la nevera en treus la massa extesa i freda i és molt més fàcil de tallar.

Doncs com deia, s'extén cada bola de massa amb un corró (o amb una ampolla de vi, si no se'n té un a mà), fins a obtenir un gruix d'uns 5mm. Es posa la massa extesa entre dos papers de forn, i es refreda a la nevera unes 2 o 3 hores.


Passat aquest temps, ja es pot tallar la massa amb el tallador en forma de flor. En el cas d'aquest tipus de tallador, amb molts solcs, va molt bé empolsinar-lo primer amb farina, per tal de que la massa no s'hi enganxi tant.
Posar les galetes sobre el paper de forn i tornar-les a deixar refredar  a la nevera uns 15 minuts. 
Mentrestant, s'ha de pre-escalfar el forn a 180º i passat aquest temps, ja es poden enfornar les galetes durant uns 15 minuts o fins que les vores estiguin lleugeríssimament daurades.

  Cal deixar-les refredar abans de decorar.

Glassa real: 
- 250gr de sucre llustre
- 1 clara d'ou*
- unes gotes de suc de llimona
- colorant alimentari en gel
- es poden afegir saboritzants: extracte de vainilla, llimona, rosa, etc.

* Si algú té por dels problemes sanitaris que pot comportar treballar amb ou cru al mercat hi ha clares d'ou pasteuritzades, albúmina en pols, merenga en pols o preparats de sucre llustre amb la merenga apunt per fer la glassa.

Batre lleugerament la clara d'ou i afegir-hi el sucre. Seguir batent fins a obtenir una textura semblant a la pasta de dents.
Amb el suc de llimona s'aconsegueix que la glassa sigui més o menys densa.
. densitat espessa: per traçar línies fines, resseguir contorns, fer lletres, etc.
. densitat líquida: per omplir les àrees delineades

Abans de decorar les galetes, convé tenir tota la glassa tenyida i a punt. Com podeu veure jo vaig preparar-ne de rosa i de vermella amb les dues consistències, i una de verda de mitja densitat.


Ara s'ha de resseguir el contorn que volem omplir amb la glassa densa, esperar que s'assequi (uns 30 minuts com a mínim), i omplir tota la flor amb la glassa líquida.
Un cop seca, ja es poden dibuixar les línies centrals que acaben de donar forma a la flor.
Per acabar, posar una mica de glassa verda a la tija.

Convé deixar-les assecar completament abans de poder-les guardar unes a sobre de les altres (tota la nit, si cal).

    23 comentaris:

    1. Unes roses precioses!!

      Feliç diada de Sant Jordi!

      ResponElimina
      Respostes
      1. Per cert, quan puguis passa per la meva cuina que t'està esperant un detallet...

        Petons!

        Elimina
    2. Són espectaculars!!! Quin detall més dolç!!! Una abraçada!

      ResponElimina
      Respostes
      1. Gràcies Mònica!
        Ja he vist que tu en vas fer unes de molt i molt ferotges!

        Elimina
    3. Gemma, ja ho crec que aquestes galetes son reboniques. T''han quedat super bé!! de professional..
      Bon Sant Jordi.

      ResponElimina
      Respostes
      1. Gràcies Ramon!
        Ja m'agradaria saber-ne com els professionals! A poc a poc...

        Ens veiem!

        Elimina
    4. Quines roses més cuquetones!!!

      Una rosa realment apetitosa!!!

      Petonets

      ResponElimina
      Respostes
      1. Gràcies Montse! La veritat és que als qui els hi vaig regalar la bosseta, van quedar encantats!

        Elimina
    5. unes roses precioses gemma. Jo tinc seriosos problemes amb aquest motlle de rosa... La massa em queda tota tallada amb els detalls i m'és impossible desmotllar-lo... Aquesta glassa t'ha quedat perfecte!

      ResponElimina
      Respostes
      1. Mercè! A mi em passava el mateix, però fent la massa una mica més prima i enfarinant el motlle me'n vaig anar sortint... A veure si ho tornes a intentar, que val la pena!

        Petons!

        Elimina
    6. Ohhh pero que galletas tan bonitas :), me encantan.

      Gemma ¡cuanto tiempo!, no sabes la de veces que he pensado en ti y en Joana ¿que tal, como esta tu princesa?, ya la tendrás muy mayor, ¡como pasa el tiempo verdad!, Un besito

      ResponElimina
      Respostes
      1. Sí!!!! Hola cuinera!!
        Doncs la Joana està súper gran! jaja! Aviat farà 2 anys! I la teva petitona ja en té 2 i mig o gairebé, oi?
        Segur que està molt divertida, explicant coses i cantant tot el dia!

        El què més m'agrada és que ja puc començar a cuinar amb ella.

        Gràcies per passar per aquí. Jo porto un temps sense visitar gaire els blogs, i amb menys temps per comentar cap post, així que agraeixo molt que em visitis.

        Un petó Ester!

        Elimina
    7. Impressionants!! m'he quedat amb la boca oberta, t'han quedat genials!!

      ResponElimina
    8. Hola Gemma, he descobert el teu blog fa poc, espero que t'agradi el que t'he deixat al meu blog.
      Petonets.
      Núria
      http://tastetsdebruixa.wordpress.com/2013/04/26/premio-liebster-awards/

      ResponElimina
      Respostes
      1. Moltes gràcies pel premi i per passar per aquí! Fins aviat!

        Elimina
    9. que boniques!! són molt maques i segur que estaven boníssimes!!

      ResponElimina
    10. que maques, Gemma!!! tants de dies sense passar per aquí em trobo que t'ha tornat encara més artista!!! m'agraden molt!!!
      continuu volellant pel blog!

      ResponElimina
    11. Jo tinc el mateix motlle i van ser les meves galetes de Sant Jordi 2012, però ni de bon tros em van sortir tan boniques com les teves. Hauré de practicar més :-)
      PTNTS
      Dolça

      ResponElimina
    12. Quina pinta. Felicitats pel bloc, i si et passes pel meu i tens una sorpresa. http://totfetacasa.blogspot.com.es/

      ResponElimina
      Respostes
      1. Moltes gràcies Neus, tant per la teva visita, pel premi i perensenyar-me el teu blog, on he viat que hi tens voses fantàstiques!!

        Elimina
    13. Ostres...veig que tens un munt de sorpreses a altres blocs i jo venia a donar-te'n una altra :D
      Fa poc que he descobert el teu bloc i està molt bé! Les receptes són fantàstiques i el "pas a pas" genial! Així que, igualment, si t'interessa pots passar pel meu bloc a "recollir" la nominació: http://bruixesalacuina.blogspot.ch/p/gratitud.html
      Salutacions

      ResponElimina
      Respostes
      1. Carai! No crec que mereixi tants reconeixements, però moltes gràcies per pensar amb mi, Dolors.
        Ara faré una ullada al teu blog, que no conec i sempre fa il.lusió entrar a cuines noves!
        Fins aviat!!

        Elimina

    M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!