I per avui que ja sembla que arriba la primavera de debò, us presento aquesta delícia de tarta!
Fresca, dolça, senzilla, suau, afruitada...vaja, una meravella com a final d'una barbacoa o un àpat contundent.
La base és la mateixa d'altres que he fet de l'estil (com aquesta de poma), el farcit l'he adaptat d'aquest blog, i la fruita és la del temps!
Pasta brisa (quantitat per fer dues bases):
- 2 tasses i mitja de farina integral de sègol
- 1 cullerada de sucre integral
- 1 culleradeta de sal
- 250mg de mantega molt freda
- aigua
Primer de tot ens prepararem els ingredients: per un costat la farina,
la sal i el sucre barrejats en bol, per l'altra la mantega tallada a
daus, i finalment l'aigua la barrejarem amb
uns glassons.
Cal treballar en fred perquè si aconseguim que la mantega no es fongui del tot, ens en quedaran trossos sensers dins la massa que ens ajudaran a que aquesta pugi i tingui la consistència cruixent que tan bé queda en aquest tipus de tartes (l'explicació és semblant a la de la pasta de full, però aquesta és molt més senzilla de fer).
Cal treballar en fred perquè si aconseguim que la mantega no es fongui del tot, ens en quedaran trossos sensers dins la massa que ens ajudaran a que aquesta pugi i tingui la consistència cruixent que tan bé queda en aquest tipus de tartes (l'explicació és semblant a la de la pasta de full, però aquesta és molt més senzilla de fer).
Começarem barrejant la mantega al bol de farina amb la mà, just fins que quedin grumolls bastant grossos. No cal amassar. Si es veuen trossos sensers de mantega no passa res.
Sobre una superfície enfarinada, començarem a aplanar una de les boles
amb l'ajuda d'un corró. Caldrà aixafar-la una mica, girar-la un quart,
aixafar-la una mica més, enfarinar un altre cop la taula, tornar a girar
la bola, aixafar-la, etc. No hi ha pressa. Es triga una mica però queda
perfecte. No s'ha de tenir por de tirar massa farina, més aviat ens
ajudarà a que la massa no s'enganxi ni a la taula, ni al corró, ni a les
nostres mans.
Un cop hem fet un cercle més o menys perfecte, el tallarem una mica més
gran que el diàmetre del motlle (i per això podem posar el motlle a
sobre i retallar uns 2 cm més cap enfora).
Per posar la base al motlle va molt bé doblegar-la per la meitat dos
cops, fins a fer un triangle, i un cop al motlle, desdoblegar-la.Pre-escalfar el forn a 180º i posar-hi la base de la tarta amb un pes al damunt (uns cigrons) fins que quedi una mica daurada.
Deixar refredar.
Mouse de quark amb crema de llimona:
- 400gr de formatge quark
- 200mL de nata per muntar
- 1/2 tassa de sucre llustre
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- crema de llimona al gust (lemon curd) (en podeu veure la recepta aquí)
Batre el formatge amb el sucre llustre i la vainilla fins que quedi una mescla homogenia i cremosa.
Muntar la nata i afegir-la a la barreja anterior amb l'espàtula i moviments suaus.
Afegir-hi la quantitat de crema de llimona que ens agradi.
Abocar tota la mouse pel damunt de la base ja freda.
I per acabar...
- fruita del temps (maduixes, plàtans i kiwis)
- melmelada d'albercoc
Posarem les fruites pel damunt de la mouse com més ens agradin.
Per acabar de donar un punt de brillantor, podem barrejar molt bé la melmelada, o fins i tot escalfar-la uns segons al microones perquè quedi més fina, i pintarem les fruites amb un pizell de silicona.
Servir ben fresquet!
Uau! ha de ser boníssim, aquest pastisset! M'ha agradat molt com fas la pasta brisa, amb farina de sègol i tot, fins i tot el sucre, integral!! La mousse de quark també ha de ser una delícia. I per a coronar, fruita fresca! Vaja, què més volem? he he. petons
ResponEliminaMarina, ja veus que les masses es poden fer amb qualsevol farina i sucre! Jo no tinc mai mai farina convencional. M'agrada provar-les totes, i si són integrals a més sé que aporten més fibra i nutrients.
EliminaI amb el sucre, el mateix! No té res a veure el sucre blanc refinat amb un bon sucre integral de canya!
A veure si t'animes a provar-ho!
Gràcies per la visita!!
Espectacular!!! Ha de ser boníssima!! I la fruita és tan vistos per decorar, m'encanta...
ResponEliminaPetonets
Moltes gràcies Catieu! T'animo a provar-la!
Eliminat'ha quedat increible!! El quark sempre m'ha agradat però mai no sé com acabar-lo de posar, l'acostumo a menjar com un iogurt, aquesta serà una molt bona idea per provar de fer una cosa nova!
ResponEliminaMoltes gràcies per la vsita!
EliminaSí, el formatge quark el tenim una mica abandonat, però realment amb aquest apstís estic segura que el tornaré a pescar més d'un cop!
(no l'he pres mai a cullerada pelada! ho hauré de provar! jeje!)
Quin esclat de colors més espectacular!!! I la mousse de quark te la "pillo" com diuen les meves filles perquè ha d'estar deliciosa!!! Una abraçada!!!
ResponEliminaPilla pilla! que segur que tant tu com les teves filles voldreu repetir!
EliminaJa m'ho explicaràs!
Gràcies per passar per aquí!
Però quina preciositat, t'ha quedat bonica i ha de ser tan bona...
ResponEliminaMoltes gràcies! Espero que t'animis a fer-la! que no és difícil, i queda molt bona!
EliminaT'ha quedat fantàstica amb aquest colors i té de ser molt bona.
ResponEliminaTens un premi al meu blog!!!!
ResponEliminaMoltes gràcies Chus! Sempre va bé que ens ajudem a donar-nos a conèixer!
EliminaAra vaig a fer-te una visita!
La mouse de cuark amb crema de llimona em mola especialment. Darrerament estic amb ampliant el repertori de cobertures i aquesta, amb una mica d'agar-agar o "cuajada" pot ser que la provi.
ResponEliminaCiaos
Hola Jordi!
EliminaJa veig que també vas ampliant el teu repertori de postres!
Si t'animes a fer aquesta cobertura, ja m'explicaràs què t'ha semblat. A la trobada on la vaig dur, va ser tot un èxit!
Fins aviat!
Moltes gràcies Montse! Ja us he fet una visita!
ResponEliminaFuà!!!!! n'agafo un tros!!!
ResponEliminaEt recomano la gelatina de poma o nappage en fred es ideal per a donar brillantor...tot i que segur que les coneixes. La fruita també aguantarà millor el pas de les hores.
ResponEliminaEnhorabona !
Moltes gràcies pels consells Albert. La veritat és que no conec el nappage. De què es tracta? He buscat per internet i només he trobat alguna referència on parla que té a veure amb la melmelada d'albercoc.
EliminaMoltes gràcies per la visita i pels consells impagables!