vui toca una recepta salada per un pica-pica amb amics; es tracta d'aquestes galetes de formatge blau molt fàcils de fer i que admeten tot tipus de variacions: amb qualsevol altre formatge, amb sobrassada, amb virutes de pernil, etc.
- 100gr de formatge blau
- 50gr de formatge cremós d'untar
- 150gr de farina de civada
- 50gr de farina de panís (maizena)
- 50gr de mantega
- 2 ous
- 1/2 sobre de llevat químic (o 2 culleradetes)
- pebre
- sal
Es comença fonent la mantega al microones i triturant-la amb la batedora elèctrica junt amb els 2 formatges i 1 ou.
S'hi incorporen les farines prèviament barrejades, i es va homogenitzant simplement amb l'ajuda d'una espàtula.
A una superfície de treball neta, s'amassa fins a obtenir una bola, que es reserva a la nevera durant 30minuts.
NOTA: la propera vegada les he de fer més fines perquè siguin més lleugeres i amb menys sabor a farina.
Amb la massa que sobra es tornen a fer triangles, però jo al final he fet palets de pa que serveixen per picar entre hores i matar el cuc!
Un cop a la safata de silicona (o paper de forn) es pinten amb l'altra ou batut i s'hi afegeix pebre i sal al gust.
S'enfornen a 180º, posició "a dalt i a baix", durant 15 minuts o fins que estiguin daurades. Deixar refredar sobre una reixa perquè ventilin.
Acompanyament: un bol amb tomàquet triturat, junt amb olivada negre, alfàbrega, oli, sal...i bons amics a la taula!
Són molt apetitoses les teves galetes de formatge i l'acompanyament no té desperdici!! Petons.
ResponEliminaOh! un comentari dels vermells! És un honor per mi...moltes gràcies i enhorabona pel vostre blog, que miro sovint!
ResponElimina