dissabte, 13 de març de 2010

galetes de formatge blau

vui toca una recepta salada per un pica-pica amb amics; es tracta d'aquestes galetes de formatge blau molt fàcils de fer i que admeten tot tipus de variacions: amb qualsevol altre formatge, amb sobrassada, amb virutes de pernil, etc.

- 100gr de formatge blau
- 50gr de formatge cremós d'untar
- 150gr de farina de civada
- 50gr de farina de panís (maizena)
- 50gr de mantega
- 2 ous 
- 1/2 sobre de llevat químic (o 2 culleradetes)
- pebre
- sal

Es comença fonent la mantega al microones i triturant-la amb la batedora elèctrica junt amb els 2 formatges i 1 ou. 
S'hi incorporen les farines prèviament barrejades, i es va homogenitzant simplement amb l'ajuda d'una espàtula. 
A una superfície de treball neta, s'amassa fins a obtenir una bola, que es reserva a la nevera durant 30minuts.
Passat el temps, s'estira la massa amb un corró i es tallen les galetes al gust.

NOTA: la propera vegada les he de fer més fines perquè siguin més lleugeres i amb menys sabor a farina.

Amb la massa que sobra es tornen a fer triangles, però jo al final he fet palets de pa que serveixen per picar entre hores i matar el cuc!

Un cop a la safata de silicona (o paper de forn) es pinten amb l'altra ou batut i s'hi afegeix pebre i sal al gust.

S'enfornen a 180º, posició "a dalt i a baix", durant 15 minuts o fins que estiguin daurades.
Deixar refredar sobre una reixa perquè ventilin.


Acompanyament: un bol amb tomàquet triturat, junt amb olivada negre, alfàbrega, oli, sal...i bons amics a la taula!

2 comentaris:

  1. Són molt apetitoses les teves galetes de formatge i l'acompanyament no té desperdici!! Petons.

    ResponElimina
  2. Oh! un comentari dels vermells! És un honor per mi...moltes gràcies i enhorabona pel vostre blog, que miro sovint!

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!