El dimecres passat vaig a anar a un curs a la botiga Gadgets & Cuina, on ens van ensenyar a fer tiramisú i coulant.
Ahir mateix ja em van venir ganes de fer les dues coses, però quan vaig anar a comprar els ingredients pel tiramisú vaig pensar “i perquè no faig jo els melindros?”.
Dit i fet, en un moment estava fent la búsqueda per internet i bingo! a tastespotting (una web que recull les millors fotos i receptes del món) hi havia un especial tiramisú, i d’aquí vaig veure que a les Daring Kitchen (on cada mes trien una recepta perquè els foodies en fagin la seva versió) l’escollit del febrer havia estat el tiramisú.
- 3 ous (rovells i clares per separat)
- 6 cullerades de sucre granulat (75gr) (la meitat pels rovells i l'altra per les clares)
- 3/4 de tassa de farina (95gr)
- 2 cullerades de farina de panís (maizena)
- 6 cullerades de sucre de pastisseria (50gr)
1r. A la batedora elèctrica batre les clares d’ou a punt de neu (vol dir que si n’agafem no n’ha de caure ni una gota); afegir-hi el sucre i tornar a batre fins a tornar a la cosistència espumosa.
2n. Batre els rovells amb la resta del sucre fins a aclarir-los (a pastisseria s’en diu: blanquejar els rovells)
NOTA: a les receptes que he anat consultant no aclareixen els rovells, però jo el primer cop que he fet la recepta m’han quedat galetes dures i fines com teules, i no em serveixen pel tiramisú.
NOTA: a les receptes que he anat consultant no aclareixen els rovells, però jo el primer cop que he fet la recepta m’han quedat galetes dures i fines com teules, i no em serveixen pel tiramisú.
3r. Unir els rovells i les clares molt suaument i poca estona amb una espàtula, per no perdre la textura.
4t. Afegir-hi la farina i batre molt poc, només fins a homogenitzar la mescla.
5è. Posar la pasta dins una mànega (a mi em va molt bé tancar la punta amb una pinça) i fer tires d'uns 8-10 cm separades uns 2cm sobre una safata de silicona o paper de forn.
6è. Espolvorejar el sucre de pastisseria per sobre els melindros; deixar passar 5 minuts i fer una segona capa de sucre. Això els hi donarà la textura sucrosa característica.
7è. Tenir el forn a 180º, amb la temperatura que només vingui de sota, i enfornar els melindros durant 10 minuts; girar la safata del forn i tornar a coure 5 minuts més.
8è. Deixar refredar sobre una reixeta (jo utilitzo una safata de forn reixada que col.loco sobre dos gots perquè quedi elevada i ventili per sota).
Guardar-los bé perquè ningú se’ls mengi abans d’hora!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!