...m'explico: el primer cop que vaig rebre l'encàrreg de fer-lo vaig recordar que al llibre del Jamie Oliver n'explica una recepta, així que em vaig posar mans a l'obra...però em va quedar una massa més dura que el pa i encara no sé què vaig fer malament.
Després vaig fer una búsqueda exhaustiva pensant que resoldria tots els dubtes, i aquí és on em vaig liar més que un cordill: en uns blogs deia que s'hi posava farina, en altres arròs, en altres xocolata i en alguns fins i tot carn (?!?!)...vaig recórrer a la tan estimada i alhora odiada wikipèdia on deia: puding = postre basat en llet o salsitxa petita (què?!?!).
Finalment vaig veure que entre els blogs catalans la majoria de púdings són postres tipus flam on s'aprofiten restes de magdalenes, brioixos, melindros o pa que han quedat secs per casa. Així que vaig recórrer al blog de la cuina de casa i ahir vaig fer el tercer intent, ara sí, amb èxit!
- 200g de sucre + 100gr pel caramel
- 1L de llet de soja
- 1L de llet de soja
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 300g de magdalenes
- Primer de tot haurem de fer el caramel: posem 100gr de sucre a foc suau i l'anem escalfant fins que arrenqui el bull i desprengui l'olor de caramel. L'aboquem al motlle immediatament.
- Mentrestant haurem posat la llet, junt amb el sucre i la canyella, a foc suau; quan arrenqui el bull ho retirem i ho deixem atemperar.
- A continuació esmicolarem les magdalenes, la coca, els melindros o el què volguem aprofitar. Ho incorporem a la llet.
- A part batem els ous i també els hi incorporem.
- Remenem bé la barreja i la tirem al motlle.
- Per coure el púding es pot fer al bany maria al forn o al foc, però jo el vaig posar al microones a potència mitja en 2 tandes de 5 minuts, i una 3a tanda a potència alta durant 8 minuts. En definitiva, s'hi ha de coure fins que quedi quallat.
- Deixar refredar i desemmotllar.
Decoració: al gust (a mi em va quedar molt fifi, ho sé)
Hola Gemma,
ResponEliminael pudding tb té molt bona pinta, l'intentaré fer aviat, tot i que tinc moltes receptes atrassades per penjar al blog. He estat mirant el blog de l'hort urbà i et volia deixar un comentari, però no se pk no he pogut. Que els tens desbloquejats?
Només volia dir-te que a mi amb els carbassons em va passar el mateix, moltes flors pero cap fruit. Tot i això em van explicar (ho aplicaré aquest any) que has d'agafar les flors mascle (les que tenen polen i no tenen el carbassó petit a baix) i amb un palet de les orelles pillar el maxim de polen. Guardes el palet a la nevera dins de un taper, o amb paper de plata (fins a una setmana). Quan surti una femella que és la que té el carbassó petit a baix de la flor, la insemines artificialment amb el palet que has guardat a la nevera. A veure si dóna resultats.
Fins aviat!