Unes postres lleugeres pel sopar que ens va preparar un bon amic...ja m'havia xivat que amb la cuina recent estrenada la cosa seria elaborada i contundent i vaig preferir fer unes postres poc pesades.Les vaig treure del llibre La cocina de Jamie Oliver, però la base la vaig simplificar fent-la amb pasta de full.
- 1 làmina de pasta de full petita
- 4 ous sensers
- 1'5 tasses de sucre extrafi (300gr)
- 160mL nata líquida (jo utililtzo la de civada)
- 100mL suc de llima (1/2 got; 2 llimes i mitja)
- 50mL suc de llimona (1 llimona)- decoració: res, melmelada de fruites del bosc, fruita fresca, menta, etc. jo hi vaig posar la melmelada de figues que em va sobrar de les barretes.
1r. Estirar la pasta de full, colocar-la sobre una font apta per forn, punxar-la pel mig, posar-hi cigrons lal damunt perquè no s'infli, i enfornar-la 10minuts a 180º. Retirar i deixar refredar una mica.
2n. Fer la crema: batre els ous amb el sucre, sense pressa, que emulsionin bé; afegir-hi la crema de llet i els sucs.
3r. Posar de nou la fonr al forn i abocar-hi la crema. Fornejar a 180º durant 20-25 minuts, o fins que la crema hagi cuallat (el Jamie oliver recomana que quedi una mica líquida del mig, que al refredar-se ja cuallarà).4t. Finalment, decorar al gust.
Quin bon invent amb la melmelada de figues, suculenta i boníssima! i què ben decorada. Molts petons.
ResponEliminaHola vermells!
ResponEliminaUs recomano aquest pastís després d'un àpat contundent, ja que té un gust àcid i fresc boníssim; si modifiqueu la base per una encara més lleugera millor que millor.
Gràcies per passar pel meu blog!
Estimados amigos
ResponEliminaHemos visitado vuestro blog y estamos muy interesados en haceros una propuesta.
Mi mail es menchu@extremacalidad.com
Si sois tan amables me enviáis vuestra dirección y contactamos.
Un saludo.