És la primera vegada que m'atreveixo a publicar un post per l'HEMC, un dels esdeveniments mensuals pels blocaires de cuina més concorreguts de la xarxa. Es tracta d'utilitzar l'ingredient o seguir la temàtica que l'anfitrió de torn tria.
Aquest mes s'han d'utilizar NOUS.
Galetes de xocolata, plàtan i nous:
(recepta extreta del llibre Martha Stewart's Cookies)
- 1'5 tasses de farina integral
- 1 culleradeta de sal
- 1/2 culleradeta de llevat químic
- 125gr de mantega a temperatura ambient
- 1/2 tassa de sucre morè granulat
- 1/2 tassa de sucre morè fi
- 1 ou
- 1'5 culleradetes de vainilla
- 1 plàtan
- 120gr de xocolata negre
- 1 tassa de flocs de civada
- 1/2 tassa de nous trossejades i lleugerament torrades (simplement es posen a una paella amb unes gotes d'aigua)
1r.Batre les farines, la sal i el llevat químic en un bol.
2n. A part batre el sucre i la mantega fins que quedi homogeni i lleuger. Afegir-hi l'ou i la vainilla, i finalment el plàtan aixafat amb una forquilla.
3r.Incorporar-hi les farines de mica en mica, amb l'ajuda d'una espàtula.
4t. Trencar la xocolata en trossos més petits. Afegir la civada i les nous a la barreja anterior i barejar fins incorporar.
5è. Fer boles amb una cullera i separar-les una mica, perquè al coure s'aplanen i agafen més lloc. Enfornar a 180º durant 12 o 13 minuts o fins que estiguin dauradetes.
5è. Deixar refredar sobre una reixeta i a disfrutar!
Mmm... delicioses :-)
ResponEliminaM'ha agradat molt el teu subtítol de "i el forn que no pari" XDDD
Les galetes, siguin quines siguin em tornen lela, m'encanten i les teves son sublims. Petons.
ResponEliminat'has estrenat al HEMC amb una recepta fantàstica! Aquestes galetes han de quedar cruixents i molt gustoses, ara mateix me'n menjaria un parell per berenar ;)
ResponEliminaSurfzone...jaja! és com un tren que es posa en marxa i va fent galetes i més galetes!
ResponEliminaVermells, gràcies pel compliment...dissabte us en portaré un tast!
Gemma, aquestes galetes són molt bones i t'anirien bé per carregar-te d'energia pels caps de setmana! Llàstima que no vinguis dissabte al sopar. Fins aviat!
Gràcies a tots per la visita!
Gemma, aquestes galetes han de ser molt bones!! Ara n'agafaria un parell per berenar. ;) Petons i Bona Diada de St Jordi!
ResponEliminaSempre agraeixo molt els 'pas a pas' amb fotos, ni que sigui per fer unes galetones.
ResponEliminaAquestes són bones, pero no van les primeres de la llista de pendents perque les de la ditada em tenen el cor robat.
Gràcies Mercè!! Te n'envio un parell per avió!! ;)
ResponEliminaStarbase! a mi també m'encanten els blogs amb el pas a pas, i és per això que potser jo intento explicar-ho així...i també perquè tinc memòria de peix i em serveix a mi de guia per repetir les receptes.
Gràcies als dos per la visita!!
Bones, bones, bones. Aquestes galetes tenen una pinta sensacional.
ResponEliminaFelicitats!
Ja t'eh pillat! jejejejejeje. Les galetes tenen una pinta boníssima. Em quedo una estona trastejant per la teva cuina ;)
ResponEliminaPetons!