diumenge, 18 d’abril de 2010

Galetes farcides de melmelada



Fa dos dies vaig anar a veure una nena preciosa que no té ni 2 mesos, i pels seus pares vaig preparar unes galetones com a regal. Volia fer totes les lletres del seu nom, però només em va quedar decent la inicial de Júlia...diuen que la intenció és el que compta no?!.


Ingredients (extret d'aquest blog)
- 225 gr de farina (jo vaig utilitzar farina de blat negre)
- 1 culleradeta de llevat químic
- 100 gr de mantega
- 75 gr de sucre morè
- 1 ou
- sucre glas
- melmelada al gust (jo en tenia de mora)

Tamissem la farina amb el llevat en un bol, i hi afegim la mantega a trossets. Amb les mans ho anem treballant fins a formar grumolls. Seguidament hi aboquem el sucre i l'ou batut.
Continuem amassant la barreja fins a formar una bola, que deixarem 15 minuts a la nevera perquè es refredi i la poguem treballar millor.

Estirem la bola amb l'ajuda d'un corró i tallem les galetes a la mida i forma que més ens agradin. Cal fer formes plenes que seran la base i formes amb forat que aniran a sobre.
Jo he utilitzat un got pel contorn de les galetes i el tap del saler per fer els forats. 












Enfornar a 170º uns 15 minuts o fins que estiguin dauradetes. Les retirem del forn i les deixem refredar sobre una reixeta (es pot utilitzar la safata reixada del forn).

Finalment, posem una mica de melmelada sobre les bases, espolvoregem les meitats foradades amb sucre glas i les posem al damunt.

9 comentaris:

  1. T'han quedat precioses, segur que els pares de la Júlia van quedar encantats! I la "J" t'ha quedat perfecta, m'imagino que fa la "a" deu ser molt complicat :)
    No sé què és la farina negra... farina integral?
    La melmelada de móres m'encanta, és de les meves preferides.

    ResponElimina
  2. Hola Gemma,
    tu ets matinera com jo, ja ho veig!!

    ...jeje, sí la A era un triangle, però el problema és que se'm va torrar una mica més la galeta, i...res, amb la J em vaig quedar!

    La farina de blat negre no té perquè ser integral, sino que és d'una varietat de blat que és negre. El sabor és més fort, i el color, evidentment, més fosc.
    M'agrada provar farines de diferents orígens.
    Que passis un bon diumenge, i que et fagi un bon dia si surts a escalar!

    ResponElimina
  3. Que maques aquestes galetones!! Segur que els pares de la Júlia van quedar encantats amb aquest detallàs. :)
    Petons!

    ResponElimina
  4. Per cert, contestant a la teva pregunta... els muffins es preparen primer barrejant els sòlids per una banda, els líquids per l'altre i després barrejant-los amb quatre remenades i llestos. En canvi les magdalenes, cal treballar-ne els ous batent-los, i això fa que quedin amb una textura molt més suau i flonja que els muffins.

    ResponElimina
  5. Bon dia, guapa!!! Quan la Júlia sigui més gran et demanarà aquestes galetes, ja que ara no les ha pogut tastar.
    Molts petons.

    ResponElimina
  6. Són d'un impacte estètic perfecte. Jo no sóc molt galetaire però aquestes em resulten molt atractives.

    ResponElimina
  7. Mercè, de nou gràcies per l'aclariment...cada dia s'aprenen coses noves!

    Vermells, quan la Júlia me les demani espero tenir un bon assortiment perquè pugui triar i remenar!

    Starbase, gràcies pel compliment tot i ser un desastre de fotògrafa!

    ResponElimina
  8. La mare (una menda) i el pare de la Júlia vam estar encantadíssims amb les galetes!!! estaven boníssimes!!!
    I crec que la Júlia també les va poder gaudir una mica..
    Moltes gràcies Gemma!!!
    Ja saps, et pots passar quan vulguis ;-)

    ResponElimina
  9. jeje! gràcies pel comentari Montse...quan la Júlia sigui gran ja li deixaré triar entre el repertori que tinc al blog!

    Petons!!

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!