dimecres, 17 de març del 2010

barretes farcides de figa

Ideals per agafar energia abans d'un dia d'esquiada!
Aquestes barretes no són difícils de fer, però sí que es necessita temps per preparar-les. Com no, les he tret del llibre de la Martha Stewart

Embolcall:
- 1 tassa de mantega a temperatura ambient
- 1/2 tassa de sucre
- 1 ou senser i 2rovells
- 1 culleradeta de vainilla
- ratlladura de pell de llimona
- 2'5 tasses de farina
- 17$ de culleradeta de sal
- 1 culleradeta de llet

Farcit de figa:
- 3 tasses de figues seques
- 1/4 de tassa de mel
- 1 tassa de vi negre
- 1 tassa d'aigua
- 1/4 de culleradeta de canyella en pols
- 1/2 culleradeta de pebre

Preparació de l'embocall:
Amb una batedora elèctrica, batre la mantega i el sucre fins que quedin ben emulsionats. Afegir-hi l'ou i 1 rovell, la vainilla i la llimona. Barrejar bé. Afegir la farina i la sal i batre el mínim perquè la massa quedi homogènia. Si queda massa humida caldrà afegir-hi més farina.

Dividir-la per la meitat, tapar-les amb un drap, i deixar refredar fins que quedin fermes, al voltant d'1 hora.



Ara és un bon moment per fer el farciment:
Tallar les figues en trossets petits, posar-les amb la resta d'ingredients en un pot a foc molt baix i deixar reduïr fins que quedi com una melmelada, uns 20-25minuts.


Deixar refredar una mica i triturar amb la batedora elèctrica. Escampar el farcit sobre una superfície perquè es refredi més homogèniament. (Si en sobra, aquest farcit es pot posar dins un pot de vidre i es conserva bé a la nevera durant 1 setmana; es pot utilitzar com a melmelada, o acompanyat de formatge com a aperitiu, o per coronar un pastís de llimona com aquest!).

Anem a muntar les barretes:
Recuperar la massa que hem deixat a la nevera i començar a amassar una de les dues boles. S'estira amb un corró fins a obtenir una capa de tamany DINA4 i s'hi escampa la melmelada de figa.


Estirem de la mateixa manera la segona bola de massa, i amb l'ajuda del corró l'enlairem per col.locar-la al damunt de la'ltra. A mi se'm va trencar i la vaig anar afegint a trossets (la veritat és que en el resultat final no es va ni notar...).
Deixar refredar 1 hora.


Finalment, en fem trossos a la mida que volguem. Cal tenir en compte que seran unes barretes bastant energètiques, i que per tant crec que és millor no fer-les gaire grans.
Pintar-les amb la barreja de l'últim rovell d'ou que ens quedava i la llet.


Posar el forn a 190º amb la posició "a dalt i a baix" (sol trigar 10 minuts a arribar-hi) i enfornar les barretes fins que estiguin daurades (uns 25-30minuts). Deixar-les refredar sobre una reixeta.


I a disfrutar de l'energia que donen!



1 comentari:

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!