diumenge, 28 de març del 2010

cassoletes de xocolata

Malgrat les bases de pizza no em surtíssin bé i hagués de recórrer a les pre-fabricades, per les postres del sopar de divendres sí que me'n vaig sortir i vaig fer les cassoletes que havia vist en aquest blog i que em van semblar una bona idea fàcil de fer.

- xocolata per fondre, si pot ser del 70%
- globus petits

- Rentar els globus sota un raig d'aigua i inflar-los a la mida que es vulgui.
- Fondre la xocolata al bany maria o al microones; en aquest cas s'ha d'estar molt atent a que no es cremi, i per tant, és millor treure-la una mica dura i acabar-a de fondre mentre es va barrejant amb l'espàtula. Abocar la xocolata sobre una superfície llisa i neta.


- Començar untant un globus per la base. Per fer els costats es pot o bé tombar el globus i girar-lo sobre si mateix de manera que la xocolata cobreixi els laterals; o bé per aconseguir la forma de pètals es tumba i s'unta una mica, es torna a aixecar, es tornar a tombar just al costat i s'unta, i així successivament fins a tenir tots els pètals formats.

































- deixar refredar 1 hora com a mínim.


- quan la base de la cassoleta es desenganxi bé de la superfície on l'hem posat, serà el moment de tallar la punta del globus i desinflar-lo lentament, fins que la xocolata es desenganxi de les seves parets i obtinguem la cassoleta.


Si es desinflen massa tard, el globus queda molt enganxat al cul de la cassoleta i quan es treu es fa un forat al fons. Si per contra es fa massa aviat, les parets de la cassoleta acompanyen el globus mentre es desinfla i queda atrotinada; i per mostra un botó:


Acompanyament: per la meva cosineta gelat de iogurt i maduixes, pel seu maridet gelat de xocolata, i pels anfitrions una mica de cada!!

4 comentaris:

  1. Ostres Gemma! Quina BONA PINTA! Justament ahir vaig menjar maduixes amb nata, però no amb aquest recipient tan bó!

    Felicitats per la recepta!

    ResponElimina
  2. ohhhh

    que divertida!!! està genial!!! una apuntada per provar!

    ResponElimina
  3. Marta i Anna, us recomano que ho proveu, és molt fàcil i resultón!
    Gràcies per parar-vos al meu blog.

    ResponElimina
  4. Simplement guau! Tan senzill i amb pocs recursos però tan espectacular...

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!