diumenge, 28 de novembre del 2010

pastís de mouse de castanyes

Avui us presento el sopar d'ahir a la nit, però malauradament no tinc fotos dels plats salats...quina llàstima perquè van quedar força bé!

Menú per 8
Entrants:
- amanida de canonges, poma, formatge blau i nous
- pastissets de verduretes acompanyats de sofregit de tomàquet (fets igual que aquests, però el farcit va ser a base de verdures saltejades amb sofregit de tomàquet - pebrots verd i vermell i pastanaga -)
- canelons de carbassa i mató (extrets del blog de la  Nee). Us els recomano!! Són molt suaus i aromàtics a la vegada...
Plat fort:
- lluç al forn amb ceba i poma a rodanxes
Postres:
- pastís de mouse de castanyes
- pastís de formatge (el vaig fer perquè no tenia clar que el primer surtís bé...i finalment tots dos van ser un èxit!)

I aquí tenim el pastís! Ha costat!...primer perquè al veure l'HEMC d'aquest mes no tenia clar que acabés trobant una recepta que em fés el pes, després perquè pelar les castanyes es va fer etern (gràcies al meu pinxe una mica menys...), i després perquè no tenia clar que el gust ens agradés...tenia l'aventatge d'haver trobat moltes castanyes als boscos del Montnegre, així que n'havia de fer alguna cosa! 

Pastís de mouse de castanyes (inspirat en aquest)
Pel bescuit:
- 2 ous (rovells i clares per separat)
- 10gr + 25gr de sucre integral
- 25gr de farina de panís
- 8gr de cacau pur
- 15gr de mantega
- 18gr de llet
                                    
Primer de tot batre els rovells amb 10gr de sucre fins que quedi una textura cremosa. Seguidament afegir-hi la mantega fosa i barrejar bé.
En un altre bol haurem mesclat la farina de panís i el cacau, i ara ho incorporarem juntament amb la llet als rovells i ho batrem bé.
En un altre bol muntarem les clares amb els 25gr de sucre restant i les incoporarem a la barreja anterior amb moviments molt suaus per no perdre esponjositat.


Emmantegar un motlle i posar-hi la massa del bescuit. Enfornar a 180º durant uns 20-25 minuts o fins que al punxar amb un escuradents aquest surti ben net.
Deixar refredar.



Mouse de castanyes:
- 95mL de llet
- 25gr de sucre integral
- 130mL + 140mL de nata per muntar
- 10gr de gelatina en pols

Es barregen tots els ingredients menys els 140mL de nata, i s'escalfen fins que quedi una crema suau (es pot utilitzar el batedor elèctric per evitar grumolls). Es deixa refredar.
Mentrestant es munten els 140mL de nata que ens quedaven, i es barreja amb la crema de castanyes un cop estigui freda.



Mouse de xocolata blanca i castanyes:
- 30gr de xococlata blanca
- 30gr de castanyes pelades trencades grollerament
- 160gr de nata muntada
- 15mL de llet
- 2gr de gelatina en pols

Fondre la xocolata blanca amb la llet al microones (molt poca estona per evitar que es cremi) i barrejar-hi la gelatina. Batre fins a dissoldre ( es pot utilitzar el batedor elèctric per evitar grumolls).
Muntar la nata i barrejar amb la xocolata i les castanyes trossejades.


Muntatge:
Es pot muntar un pastís clàssic per capes:
- el bescuit es deixa al mateix motlle en el que l'hem cuit
- a sobre s'hi aboca la mouse de castanyes i es posa a la nevera perquè es refredi i comenci a quallar
- finalment es posa la mouse de xocolata i castanyes i es torna a posar a la nevera unes hores

O bé, es pot fer una semicircumferència:
- es folra un bol d'amanida amb plàstic de cuina
- s'hi aboca la mouse de castanyes i es posa a la nevera a refredar i quallar
- després s'hi tira la mouse de xocolata i castanyes i es torna a refredar 
- finalment es dóna la volta amb el bescuit de base i es retalla a la mida de la mouse.


Decoració:
- xocolata negre per fondre
- mantega
Fondre la xocolata al microones i barrejar-la amb la mantega (les quantitats són a ull, i cal tenir en comtpe que quanta més mantega més suau serà la cobertura i quanta menys, més dura quedarà).
Extendre la cobertura per sobre del pastís i deixar que refredi.

12 comentaris:

  1. Tant el pastís com el menú m'han deixat enamorada!! Quina bona pinta!
    Petonets maca,
    Sandra

    ResponElimina
  2. Hola,
    Ja tenia jo ganes de veure aquest pastís... T’ha quedat fantàstic. Felicitats un cop més perque és un menú de luxe.

    ResponElimina
  3. Plas, plas, plas! Quin luxe de menú!! I la mousse de castanya ha de ser finíssima! Però amb la xocolata al damunt s'hi nota el gust de la castanya?
    Petons!

    ResponElimina
  4. OOOOOOOOOOh! Quina passada de pastís i el sopar no es queda enrere, de luxe noia!

    ResponElimina
  5. Però quins sopars i quina feinada!!
    Aquest pastís m'ha encantat. Xocolata, castanyes (per cert, quin riure m'ha fet això de trencades grollerament!!)... ha de ser boníssim. Me l'apunto!! :)

    Petonets!!

    ResponElimina
  6. Un menú espactacular amb un final encara més espectacular!
    La foto del tall és per clavar queixalada a la pantalla, je je je... Es veu una mousse super esponjosa, deliciosa!

    ResponElimina
  7. Hola Gemma,
    No m'extranya que no tinguis fotos, segur que no vas tenir temps amb les delícies que vas fer, ja que tot porta tanta i tanta feina que a vegades no pots corre tot el dia amb la càmara penjada al coll, de totes maneres el pastís té una pinta!!!, i aquí si que en vas fer de fotos, no? No saps lo ve que va veure tots els passos en imatges, per si et queda algun dubte.
    Una abraçada i me'n vaig cap al pastís invertit, perquè també té una pinta!!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  8. Quina textura mes bona que t'ha quedat, enhorabona, per la feina ben feta, m'agrada molt!

    ResponElimina
  9. "AIXÒ NO ES POT PERMITIR"!, Quan veus la fotografia no te'n pot estar de mirar-lo d'aprop!, una meravella de pastís molt ben elaborat i amb una presentació 10!.Cada dia fas pastissos més espatarrants gemma!Una abraçada.

    ResponElimina
  10. El menú és del tot fantàstic, quina feinada que et deuria portar. Has acabat l'àpat amb un postre de luxe i ideal amb l'època de l'any que estem.

    Bravo.

    ResponElimina
  11. jaja! gràcies Sandra!

    Eri, sí, jo també tenia ganes de fer-lo i de tastar-lo...realment va ser un encert!

    Mercè! gràcies!! Amb la cobertura de xocolata sí que es nota el gust, i tant! Perquè la capa de mouse és prou gruixuda com perquè tingui la presència que li toca!

    M.Àngels, gràcies! Sempre em passo amb el menjar...herència de la meva mare! jeje!!

    Alba, sí la veritat és que m'hi passo tot el dia, però m'agrada agafar-m'ho amb calma i disfrutar de la cuina!
    jaja! què t'ha fet gràcia? grollerament? jaja!

    Gemma, sí la mouse va quedar molt esponjosa! El resultat va sorprendre a tothom, començant per mi!

    Gemma, suposo que no vaig fer fotos dels salats perquè tots els vaig anar enfornant quan ja arribaven els amics, i el treia directament a taula...però de les postres no pot faltar cap foto, encara que algun cop la càmera hagi quedat enfarinada! jaja!!
    Gràcies per dir-me que et van fer les fotos del pas a pas...a mi m'agrada veure-les als altres blgos i és per això que també les poso jo...una imatge val més que mil paraules no!??
    Petons!!

    Petita cuina, moltes gràcies! Val la pena fer feina si el resultat agrada a tothom!

    Mercè, jaja!! la primera foto fa goig eh?!?! Li he agafat el gustet a això de fer les fotos de ben aprop i que siguin ben temptadores!!

    Vermells, la feina compensa quan veus que els teus amics t'ho agraeixen i que el resultat és millor del què t'esperaves!

    Moltes gràcies a tots per visitar-me i pels vostres comentaris!!

    ResponElimina
  12. Me n'alegro de que t'agradessin els canelons, a mi el primer cop que els vaig fer em van sorpendre moltíssim, i ara s'han convertit en una de les meves receptes habituals de tardor.
    Veig que hi tens receptes molt interessants al teu blog, m'hi passaré sovint!

    Petonets!!

    ResponElimina

M'agrada que em deixis un comentari, i accepto les crítiques constructives. Moltes gràcies per passar pel meu blog!